השאר פרטים לקבלת ניוזלטר
אני מאשר קבלת תוכן שיווקי

תאווה לעיניים: 5 בלוגים ישראלים מומלצים בתחום האוכל

אוכל, סטייק / צלם: תמר מצפי

בשביל לאהוב אוכל לא צריך להיות בשלן ואפילו לא אכלן: מספיק לראותו בלבד. הרבה לפני שאנחנו טועמים משהו, אנחנו רואים אותו בעיניים; מקבץ החושים שלנו חוגג ככל שזה נוגע לאוכל ובעידן השפע והאינטרנט - רמת התחכום, העידון והיצירתיות בהצגת האוכל הולכת ועולה.

אם בעבר התקיימה תחרות סמויה אך מלאת אגו על התואר הבשלנית הטובה ביותר, בא האינטרנט וטרף את הקלפים: כל בשלן - מקצוען או חובב - יכול להצטייד במצלמה איכותית, לפתוח בלוג ולצאת במסע מטריף חושים שמתנהל בין הגולש לעיניו על המסך.

איך זה קורה? בתמיכה מאסיבית של הדמיון הפרוע שלנו. אנחנו מתענגים על התמונות ומדמיינים את הטעם על קצה הלשון ומשלים את עצמנו ש"אם הוא יכולה - גם אני יכול".

בפועל, עולם בלוגי האוכל הוא עולם תחרותי, יצירתי וכמעט אכזרי. גם אם תהיה הבשלן הטוב בעולם, אם לא תשקיע בבלוג מעוצב לעילא ועילא - הסיכויים שתעפיל לקטגוריות נחשקות של "בלוגר פופולרי" הם קלושים.

חדש: באפשרותכם לסמן קטע מהמאמר ולשתף רק אותו. סמנו קטע ושתפו.

כמי שלא משקיעה במטבח יותר מ-10 דקות בשבוע ומצד שני מכורה קשות לתוכניות בישול, מצאתי את עצמי מרכיבה את רשימת החלומות הפרטית של בלוגי האוכל - היא נשענת על אסתטיקה ואוכל שנראה לי נגיש וישים. אין שום יומרה אחרת בבחירות שלי חוץ מרגש נטו, אז קבלו את נבחרת הבלוגים הפרטית שלי:

בצק אלים

בשתי מילים: מתכונים לבשלנים.

מה הם כתבו על עצמם: "אתר זה מוקדש באהבה למתוסכלי-מטבח שמאסו בחיים או סתם בעלי ידיים שמאליות, וכל בשלן חובבן באשר הוא. פה תמצאו שלל של עצות והסברים, ובעיקר אוכל פשוט וטעים".

מתכון לדוגמה: טארט טאטן מישמשים (לינק).

לינק לבלוג: bazekalim.com

משהו נוסף: מאיה מרום הוציאה גם חוברת מתכונים בהוצאה אישית, והיא אפילו ראיינה את מרתה סטיוארט.

שורה תחתונה: אני מלאת הערצה. הבחורה רצינית והצילומים שלה עושים לי חלושס.

Batzel Alim blog

קרדיט תמונה: bazekalim.com

מדבר מהבטן

בשתי מילים: מתכונים וביקורות מסעדות העדכנית ביותר שיש.

מה הם כתבו על עצמם: "אני זה עמית אהרנסון, שבהיעדר הגדרה קולעת יותר (או מקצוע מועיל יותר לחברה) מחזיק בתואר 'עיתונאי'... אני ירושלמי בנשמה שחי בתל-אביב, אוהד שרוף של הפועל ירושלים בכדורגל, חובב קולנוע אבל מתעניין באמת בעיקר בדברים שאפשר, בסופו של דבר, להכניס לבטן... ב'מדבר מהבטן' תמצאו בעיקר ביקורות, רשמים ודיווחים ממסעדות, אבל גם עדכונים על חדשות מהזירה הקולינרית בארץ ובעולם, הצצות למאחורי הקלעים של עולם המסעדנות וגם למטבח הביתי שלי, ומדי פעם יהיו פה גם מתכונים וכותבים אורחים".

מתכון לדוגמה: בייבי פארידה על קרם אפונה (לינק).

לינק לבלוג: thefoodblog.co.il

משהו נוסף: מגיש פינה קבועה המבוססת על האתר ב"ערב טוב עם גיא פינס".

שורה תחתונה: מקצועי.

the food blog

קרדיט תמונה: thefoodblog.co.il

פתיתים

בשתי מילים: מתכונים ותמונות מרהיבות, שבאופן מפתיע נראים פשוטים גם למבשל שאינו בשלן.

מה הם כתבו על עצמם: "אני אוהב כוסברה, גוייאבה, עמבה, חריף, סלרי, אניס, חצילים ואת כל מה שאתם לא סובלים. הדבר היחיד שאני לא מסוגל לאכול זה רוטב אלף האיים. אז היי, קוראים לי גל, אני מעצב ומפתח משחקים. ויותר משאני אוהב לאכול אני אוהב לבשל. הבלוג הזה הוא יומן המסע האישי שלי מהמטבח. זה לא אתר מתכונים שמתיימר ללמד בישול, ולא תמיד אני מבטיח מתכון. אני מבשל עונתי, מקומי ולפי מצב הרוח, ומתעד את מה שאני מרוצה ממנו. אם יש לי הסברים ומתכון על הדרך, הרווחתם".

מתכון לדוגמה: סלט עדשים שחורות ודברים טובים (לינק).

לינק לבלוג: ptitim.com

משהו נוסף: כל פרט מתועד. חובבן מקצועי לחלוטין, שמחזיר תקווה גם לחסרי תשוקה לבישול.

שורה תחתונה: אסתטי, מפורט בכל שלב ובעיקר נראה ארצי מאד וטעים מאד.

ptitim blog

קרדיט תמונה: ptitim.com

עוגיו.נט

בשתי מילים: מתכונים מתוקים עונתיים מצולמים

מה הם כתבו על עצמם: "שמי נטלי לוין, אני בת 26. קונדיטורית מקצועית, וכיום גם סטודנטית שנה ג'... הרומן שלי עם מתוקים ומאפים החל כבר בצעירותי, בעודי לומדת משתי הסבתות שלי איך להכין עוגיות, טורטים גבוהים ורולדות משובחות. לימים התחביב הפך למקצוע, ולאחר קורס ארוך בבית הספר 'בישולים', כמו גם השתלמויות וסדנאות רבות שעברתי והעברתי, הגעתי למסקנה שזוהי אכן אהבת חיי. התשוקה לקונדיטוריה, ביחד עם כתיבה וצילום, הביאו ליצירת עוגיו.נט. ואם כבר מדברים על אהבות; כנראה שלעולם לא תתפסו אותי אוכלת איזו עוגת מוס מרשימה במיליון שכבות ומרקמים. מבחינתי אין, פשוט אין על קרואסון חמאה טרי שיוצא מהתנור בשעה 4 בבוקר, וישר עובר לירכיים. למרות שאני לא בררנית, וזו בהחלט יכולה להיות עוגת שמרים עשירה ומפנקת, ועדיף קראנץ'".

מתכון לדוגמה: בראוניז אספרסו (לינק).

לינק לבלוג: oogio.net

משהו נוסף: מתוקים. כי אין סיקור אוכל בלי מתוקים.

שורה תחתונה: אסתטי ומפורט, מגוון אבל לא מספיק מקורי וחדשני.

טרייפל תותים / מתוך: בלוג אוכל

קרדיט תמונה: oogio.net

חומוס להמונים

בשתי מילים: הכל על חומוס - מתכונים, ביקורות ובכלל, כל מה שתדמיינו על חומוס.

מה הם כתבו על עצמם: "חומוס, כן חומוס. כל מי שמכיר אותנו חשב שנפלנו על הראש – כאילו, בלוג… על חומוס?! אבל זה די פשוט בעצם: מי לא אוהב חומוס? בגדול, לכל אחד יש את ההעדפות שלו, אבל כולנו (כמעט) אוהבים אותו. ואם אתם לא מחשיבים את עצמכם בתור אוהבי חומוס, אז רוב הסיכויים שפשוט עוד לא טעמתם את החומוס הנכון... כל העסק הזה טעים מדי מכדי שלא יהיה עליו בלוג. ובכלל, מי שמע כדבר הזה, שבמדינה אין בלוג שמוקדש למאכלים הלאומיים שלה?".

סיפור לדוגמה: מי המציא את המסבחה? (לינק).

לינק לבלוג: humus101.com

משהו נוסף: הכל לאוכלי החומוס ובני משפחתו המסבחה ושאר הקרובים

שורה תחתונה: כתוב היטב וחובה לכל חובבי החומוס

Hummus

קרדיט תמונה: humus101.com

האמת? יש הרבה בלוגי אוכל, אבל אנחנו בחרנו להציג לכם קומץ קטן ולא מייצג בהכרח. תגלשו וחפשו את זה שמתאים לטעם שלכם.

הנה עוד כמה בלוגים שחשבנו שכדאי שתכירו:

Ma Blogeria - בלוג אוכל אסתטי ומגוון (לינק).

לימון וג'ינג'ר - בלוג אוכל מגוון ויפה שייחודו בכך שהוא מביא הרבה דברים מבלוגי אוכל ואתרי אוכל ברחבי העולם (לינק).

בישולוג - בלוג אוכל של דיאטנית קלינית: אוכל עם בריאות (לינק).

תוצרת בית - בלוג אוכל מגוון של מיכל וקסמן, שמנהלת גם חוגי בית וכתבה ספרי בישול בעקבות הבלוג (לינק).

השאר פרטים לקבלת ניוזלטר
אני מאשר קבלת תוכן שיווקי