השאר פרטים לקבלת ניוזלטר
אני מאשר קבלת תוכן שיווקי

החצר האחורית: צפו באולם הקולנוע הכי הזוי שתראו

גאנק ברשת / צלם: thinkstock

הטור השבועי של החצר האחורית, בו ניקח אתכם לטיול בין ערימות ג'אנק אינטרנטי שאף אחד לא רוצה לזרוק ואנו נשמח לפרסם, והפעם:

איך לא חשבו על זה קודם?

כמו בכל שנה, אחד הנושאים המעניינים והחמים ביותר בימים אלו במדורי הטכנולוגיה הוא ללא ספק האייפון הבא של אפל. שמועות ודיווחים ממקורות עלומים יש עד אינסוף, כאשר ברור וידוע שאפל לעולם לא תגיב, תאשר או תכחיש משהו מהמשמועות הללו.

אבל איך עד היום אף אחד לא חשב לפנות לנציגה הרשמית של אפל, שרק מחכה לשאלות של משתמשי האייפון בכל רגע? אז מסתבר שמישהו ב-Mashable באמת חשב על זה: לשבת עם Siri, העוזרת הקולית במכשירי האייפון, לשיחה אחד על אחת ולשאול אותה מה היא יודעת על מכשיר האייפון הבא של אפל:

כפי שניתן לראות, Siri היא ללא ספק אגוז קשה לפיצוח כשמדובר בניסיון לדלות ממנה פרטים חדשים אודות מכשיר האייפון הבא של אפל. למעשה, היא אפילו הופכת לתוקפנית כאשר השאלות מתחילות לעצבן אותה, עד כדי מעשה נקמה. למען הסר ספק, לא מדובר בתשובות אמיתיות, אבל זה עדיין מאוד משעשע.

מחפשים את התשובה לשאלה הגדולה ביותר בפייסבוק

היום זה אומנם מקבל קצת פחות תשומת לב, אבל זה עדיין שם ללא ספק: הגולשים בפייסבוק תמיד ירצו להשוויץ ברשימת חברים גדולה ככל הניתן. בשנים האחרונות זה הגיע למצב שבו הקשר בין המילה "חברים" לאנשים שאותם אנו מאשרים בפייסבוק הפך למקרי בהחלט.

עבור גולשת פייסבוק אחת הנושא הזה הפך לפרויקט של ממש: טנאחה הולנדר, צלמת במקצועה, עברה יום אחד על רשימת 626 החברים שלה בפייסבוק ותהתה "האם כל אלו באמת חברים שלי?". בשביל למצוא את התשובה לשאלה הזו היא החלה בפרויקט גיוס כספים למען מטרה אחת - לצלם באופן אישי כל אחד מהחברים שלה בפייסבוק.

הולנדר עזבה את עבודתה, הקימה אתר אינטרנט ייעודי בשם Facebook Portrait Project והחלה לנסוע ברחבי ארה"ב כשבמקביל היא מגייסת תרומות שיממנו אותה בזמן שהיא בנסיעות. עד כה גייסה הולנדר למעלה מ-20 אלף דולרים ונכון להיום היא הצליחה לצלם יותר מ-163 חברים מרשימת החברים שלה שמפוזרים בלמעלה מ-50 ערים שונות:

Facebook Portrait Project/ צילום מסך

הרעיון של הולנדר הוא לצלם את כל החברים שלה כשהם בביתם, ובאופן די אירוני, כל התמונות שהיא צילמה עד כה זמינות דווקא בפרופיל הגוגל פלוס שלה (כאן).

ככה כולנו צריכים לצפות בסרטים

עזבו אתכם מאולמות IMAX מפונפנים, כל מיני הבטחות לסרטים ב-4 ו-5 מימדים וכמובן מחירים מופקעים על הנאות קטנות כמו קופסת פופקורן ופחית שתייה. מי שרוצה לראות סרט ולחוות חוויה באמת יוצאת דופן ובלתי נשכחת, חייב לעצור לכמה שעות באי הפרטי יאו-נוי שנמצא בצד המערבי של תאילנד.

טוב, ברור שלא כל אחד יכול סתם ככה לקפוץ לשם, אבל יש לכם עכשיו סיבה טובה להתאמץ: בסמוך לאי, ממש על מימיו של ים אנדמן, נמצא בית הקולנוע הראשון, וככל הנראה היחד בעולם, שצף כולו על המים:

קרדיט תמונות: walyou.com

floating_movie_theater/ צילום מסך /walyou.com

floating_movie_theater/ צילום מסך /walyou.com

floating_movie_theater/ צילום מסך /walyou.com

היינו שמחים לבשר לכם שבית הקולנוע הזה יחכה לכם בתאילנד, אולם לצערנו מדובר בפרוייקט זמני שנבנה במיוחד לרגל פסטיבל סרטים של הקרן Film on the Rocks Yao Noi, שמתקיים פעם בשנה בחודש אפריל ונמשך בסה"כ 4 ימים. הכוונה של יוצרי הקולנוע הייחודי הזה היא לאפשר לצופים בו להרגיש כאילו הם צופים בסרט בזמן שהם בעולם אחר. אנחנו כבר מתכננים את החופשה הבאה שלנו לאפריל 2013.