עדכונים במייל
אני מאשר קבלת תוכן שיווקי

מיקרוסופט יוצאת נגד גוגל: "מוכרת אתכם למפרסמים"

הייטק, סלולר, מיקרוסופט / צלם: יחצ

בתקופה האחרונה התרגלנו לשמוע בעיקר על המלחמה של גוגל נגד אפל, או מיקרוסופט נגד אפל, עד שכמעט ושכחנו לחלוטין מהמלחמה הענקית בין היריבות הגדולות ביותר בענף האינטרנט - גוגל ומיקרוסופט.

בעקבות סדרת שינויים ושדרוגי מוצרים עליהם הכריזה גוגל בשבועות האחרונים, בהם גם שינוי תנאי השימוש והפרטיות במוצריה והטמעת המידע המשותף בגוגל פלוס בתוצאות של מנוע החיפוש שלה, החליטה ענקית התוכנה מרדמונד לרכוב על גל הביקורות שהופנה כנגד גוגל ולנצל את המומנטום כדי להיכנס בה בצורה בוטה ביותר.

סמנכ"ל התקשורת הארגונית במיקרוסופט, פרנק שואו, פרסם אמש בבלוג הרשמי של החברה כי מיקרוסופט מתכננת לצאת בקרוב בקמפיין פרסומי חדש שיספר לקוראים ולמשתמשים במוצריה של גוגל - שחוששים מכך שפרטיותם תופר על ידי גוגל עצמה, שלמיקרוסופט יש את האלטרנטיבות הראויות ביותר לכל מוצריה.

הקמפיין הפרסומי החדש, שיעלה לאוויר בשלושת הימים הקרובים בעיתונים הנקראים ביותר בארה"ב בהם הוול-סטריט ג'ורנל, ניו-יורק טיימס ו-USA Today, יכלול תמונה גדולה למדי שהכותרת שלה היא: "שמים את האנשים קודם" (Putting People First), כאשר הכוונה של מיקרוסופט היא שלהבדיל מגוגל - מי שהכי חשוב לחברה הם המשתמשים עצמם והם אלו שנמצאים בראש סדר העדיפויות שלה:

microsoft ad/צילום מסך

בהמשך המודעה מסבירה מיקרוסופט למה היא מתכוונת: "גוגל נמצאת בתהליך לבצע שינויים לא אהודים למוצרים הפופולריים ביותר שלה. השינויים הללו, שמתחבאים מאחורי מילים כגון 'שקיפות', 'פשטות' ו'עקביות', למעשה נוגעים לדבר אחד", נכתב בפרסומת החדשה של מיקרוסופט - "להקל על גוגל לחבר את כל הנקודות בין כל מה שאתם מחפשים ,שולחים, אומרים או מפרסמים הלאה במוצרים שלה".

"למה הם (גוגל) כל כך מעוניינים לעשות את זה?", שואלת מיקרוסופט. "סיבה הגיונית אחת: כל נקודת מידע שהם אוספים ומקשרים אליכם מגדילה את הערך שלכם עבור מפרסם". מיקרוסופט מבהירה בפרסומת החדשה שלה שאין שום דבר רע בלרצות לשפר ולשדרג את מערכת הצגת הפרסומות במוצר מסוים, אך המהלך הזה דורש איזון, והשינויים האחרונים של גוגל הפרו את האיזון הזה ולמעשה גרמו להם להתחשב פחות במשתמשים שלהם.

microsoft ad/צילום מסך

מהסיבה הזו מיקרוסופט מציעה את האלטרנטיבות שלה: שימוש בהוט-מייל במקום בג'ימייל, שימוש במנוע החיפוש בינג במקום זה של גוגל, שימוש בתוכנת האופיס 365 במקום בשירותי ה-Docs של גוגל וכן שימוש בדפדפן אקספלורר במקום בכרום.

עליית מדרגה בביקורת כנגד גוגל? לחלוטין כן. האם גוגל תגיב? נחכה ונראה. האם אתם מתכוונים לעבור להשתמש במוצרים של מיקרוסופט במקום אלו של גוגל לאחר השינויים שהיא ביצעה? ספרו לנו בתגובות ובדף הפייסבוק שלנו.