עיצוב פנים | ניתוח

משחקי חום וקור: הבית במרכז שמציג תפיסות עיצוב מנוגדות תחת קורת גג אחת

המעטפת החיצונית של הבית במרכז הארץ תוכננה בסגנון אירופי קלאסי, בעוד הוויזואליה הפנימית היא אקלקטית • "האתגר המרכזי היה ליצור מרחב מגורים כפרי בלב סביבה אורבנית", מסבירות האדריכליות שרה ונירית פרנקל

נכנסים הביתה / צילום: איתי בנית
נכנסים הביתה / צילום: איתי בנית

הבית. ממוקם על מגרש בשטח של כחצי דונם, בעיר במרכז הארץ. שטחו הבנוי הוא כ-220 מ"ר, שנפרסים על פני שתי קומות. אזורי המחיה הפנימיים פונים כולם לאזור האירוח החיצוני ולבריכה. בקומת הכניסה מצויים מרחב ציבורי פתוח ומואר וסוויטת הורים אינטימית, שבינם חוצצת ספרייה דומיננטית ששוברת את הצבעוניות הקרירה והמונוכרומטית, ומהווה קיר כוח של ממש.

בעלים. גבר בשנות ה-40 לחייו, ושלושת ילדיו שמגיעים לבקרו לעתים תכופות.

השראה. "ביקשנו ליצור נראות אקלקטית מעודנת, שתכלול תפיסות עיצוב מנוגדות תחת קורת גג אחת", מסבירות האדריכליות והמעצבות שרה ונירית פרנקל. "החלטנו גם לשלב ערכים מוספים - תרבותיים, אמנותיים והיסטוריים באמצעות ריהוט, אקססוריז ואמנות שפזורה ברחבי הבית".

אתגר תכנוני. "האתגר הראשון היה ליצור מרחב מגורים באווירה כפרית בלב סביבה אורבנית, והשני - ליצור דרכי גישה מזמינות, מכיוון שמדובר במגרש פנימי. בנוסף, היה צורך לתכנן סביבת אירוח חיצונית אינטימית, שאינה פונה לזו שבמגרש השכן".

המטבח תוכנן כציר מסודר ונקי, שכן הוא פתוח לסלון וליתרת החלל הציבורי. בעמודה הגבוהה משולבת לצד מכשירי החשמל הגלויים נישה מאובזרת במכונת קפה ומכשירי חשמל חבויים - צילום: איתי בנית
 המטבח תוכנן כציר מסודר ונקי, שכן הוא פתוח לסלון וליתרת החלל הציבורי. בעמודה הגבוהה משולבת לצד מכשירי החשמל הגלויים נישה מאובזרת במכונת קפה ומכשירי חשמל חבויים - צילום: איתי בנית

גרם המדרגות שמוביל לקומת המגורים תוכנן כציר ארכיטקטוני, בקרבת ספריית האלון ושירותי האורחים. שלחי המדרגות עטופים אבן בלוסטון כהה ודרמטית - צילום: איתי בנית
 גרם המדרגות שמוביל לקומת המגורים תוכנן כציר ארכיטקטוני, בקרבת ספריית האלון ושירותי האורחים. שלחי המדרגות עטופים אבן בלוסטון כהה ודרמטית - צילום: איתי בנית

תכנון וסגנון. "המעטפת החיצונית היא אירופית קלאסית - שילבנו בין בריקים צבועים לבן לטיח בהיר, שבחלקו התחתון ניתוקים שיוצרים טקסטורה ודפוס מעניין. תריסי העץ הלבנים בולטים אל מול הפרופיל הבלגי הכהה.

"את הוויזואליות האקלקטית שבתוך הבית שובר קו נקי מובהק בגוונים של שחור, לבן וגרפיט, ואילו פרקט עץ אלון בהיר מעושן בדוגמת פישבון מכניס חמימות לחלל. חלל האירוח פתוח לתקרה חשופה ומשופעת, עשויה קורות עץ מולבנות, אל מול פתחים מפרופיל בלגי בגוון שחור".

המטבח ופינת האוכל. "גם כאן ממשיך הקו המודרני. החזיתות נצבעו בגוון גרפיט, שנשבר הודות לשיש הבהיר. בעמודה הגבוהה משולבת לצד מכשירי החשמל הגלויים נישה מאובזרת במכונת קפה ומכשירים חשמליים חבויים. במקביל למטבח ישנה פינת אוכל מעץ אלון מגורד, צבוע בפחם, וכיסאות עץ מינימליסטיים ונמוכים, ששוברים במעט את המסה הכהה ומאפשרים ראות נקייה מכל הצירים.

"כדי העץ הגולמי שמונחים על שולחן האוכל הם אנטיתזה לכדי הנירוסטה שמוצבים במטבח. הם ממצים את המכלול העיצובי: מינימליסטי מול ראסטיק כפרי, וניגודיות של חם וקר. שלושת גופי התאורה הפיסוליים שנתלו מעל הפינה עשויים ברזל בשילוב כדורי שיש. הנורות עצמן עטופות זכוכית מסוגננת, שמתחברת לנראות המינימליסטית של המטבח".

הסלון. "במרכז ניצבת מערכת ישיבה עמוקה עטופה בד פשתן, שעליה מונחות כריות בשילוב צדפים בדוגמה גיאומטרית-גרפית. התמונה מעל הספה תוחמת את פינת הישיבה כולה, ומייצרת תחושה אינטימית בחלל הפתוח והאוורירי, שגובהו כמעט 5 מטרים. מולה ניצבות שתי כורסאות ברזל פיסוליות עם כריות עור בגוון ניוד, שמכניסות צבעוניות רכה ונעימה.

"שולחן הסלון עשוי גם הוא עץ מגורד בגוון פחם, המתכתב עם זה שבפינת האוכל. רגלי הברזל המינימליסטיות של השולחן מכניסות ממד תעשייתי לחלל המעונב. כדי החרס העתיקים יוצרים ניגודיות ביחס לאלמנטים המודרניים, מחממים את האווירה ויוצקים לתוכה ממד תרבותי, אמנותי והיסטורי".

סוויטת השינה עוצבה בסגנון חם, ובמרכזה טפט קלאסי טקסטורלי שחובק את המיטה וטקסטיל בגוני אבן ואדמה. הבריכה ופינת הישיבה הפרטית של הבעלים נגלים מבעד לפתח הגדול - צילום: איתי בנית
 סוויטת השינה עוצבה בסגנון חם, ובמרכזה טפט קלאסי טקסטורלי שחובק את המיטה וטקסטיל בגוני אבן ואדמה. הבריכה ופינת הישיבה הפרטית של הבעלים נגלים מבעד לפתח הגדול - צילום: איתי בנית

חדר הרחצה עוצב בצבעוניות בהירה. פרקט האלון ממשיך את זה שברצפת חדר השינה, ומוסיף ממד של חמימות - צילום: איתי בנית
 חדר הרחצה עוצב בצבעוניות בהירה. פרקט האלון ממשיך את זה שברצפת חדר השינה, ומוסיף ממד של חמימות - צילום: איתי בנית

גרם המדרגות. "ממוקם בין ספריית האלון לשירותי האורחים, ועשוי שלחים מרחפים עטופים באבן בלוסטון. המעקה מורכב ממוטות ברזל בגוון כהה ומאחז יד מעץ מסוגנן ומפותל".

סוויטת השינה. "כאן בחרנו בכיוון חם יותר, שמתבטא בשפע של טקסטיל וטאפט טקסטורלי שעליו נשענת המיטה. מול המיטה הוצב ארון קיר ארוך עשוי שלבי תריסים בהירים, שתפקידם לשבור את מסת החלל ולהכניס רובד חומרי נוסף. מבעד למפתח הגדול נגלית לצד הבריכה פינת ישיבה אינטימית, שתחומה על ידי מערכת הריהוט.

"אל חדר הרחצה של הסוויטה מובילות צמד דלתות עשויות פרופיל בלגי בגוון בהיר, ופרקט האלון ממשיך גם לתוכו. ארון הכיור עשוי נגרות מרחפת, שנותן תחושה של רהיט בפני עצמו, ובאגרטל הענבר שמוצב עליו מונחים ענפי קינואה בתצורתם הטבעית. פריטי פרזול פליז נחושתי מאזנים במעט את הגג החשוף, שיוצר תחושה של נפח וגובה".

צרו איתנו קשר *5988